Schválenie leteckej prepravy v EU a USA

Vzhľadom k tomu, že cestovanie lietadlom s deťmi je v dnešnej dobe bežné, je nutné dbať na bezpečnosť detí aj počas letu. Odborníci na prepravu osôb sa zhodujú na tom, že najohrozenejšími pasažiermi bývajú novorodenci, ktorí sú len v náručí rodičov, alebo sú pripútaní k svojej sedačke bezpečnostným pásom. V prípade turbulencie, letu skrz vzdušné vrecká alebo núdzového pristátia, je nepravdepodobné, že by bol rodič schopný zabezpečiť svoje dieťa len v náručí. Odborníci na leteckú dopravu preto rodičom odporúčajú prijať najvyššie bezpečnostné opatrenia, používať schválenú autosedačku a takto chrániť dieťa počas letu.

Doona, ideálne riešenie pri cestovaní lietadlom, je certifikovaná americkými i európskymi autoritami pre leteckú dopravu.

Simple Parenting odporúča kontaktovať leteckú spoločnosť ešte pred letom a uistiť sa, že môžete vziať autosedačku do lietadla a potvrdiť si tie správne miesta.

Viac informácií, ako inštalovať Doona detskú autosedačku do lietadla sa dozviete z Inštalácia v lietadle v používateľskom sprievodcovi.

Certifikát Doona od TUV

Zoznam leteckých spoločností, ktoré umožňujú používanie autosedačiek kvalifikovaných spoločnosťou TUV

Bezpečnosť detí na webovej stránke Federal Aviaton Administration